Movistar met Valverde, Quintana en Landa naar de Tour

Movistar stuurt haar grote drie naar de Tour de France. Kopman Nairo Quintana, vorig jaar 10e en winnaar van een etappe, krijgt de steun van Mikel Landa en wereldkampioen Alejandro Valverde.

Movistar
  • Afbeelding van Mikel Landa Mikel Landa
  • Afbeelding van Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Een sterke selectie voor Movistar, dat rekent op een knalprestatie deze Tour de France. Nairo Quintana is kopman. Hij stond al drie keer op het podium en kan dit jaar rekenen op de steun van Mikel Landa en Alejandro Valverde. Landa reed een sterke Giro d'Italia. Hij werd vierde en zag z'n ploeggenoot Richard Carapaz winnen.

Valverde

Alejandro Valverde kende geen gelukkig begin van dit seizoen. Dankzij een val op training kwam hij niet in het verhaal voor tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Hij haalde de finish van La Doyenne ook niet. Inmiddels heeft de wereldkampioen de goede vorm weer teruggevonden. Hij won een rit en het eindklassement van de Route d'Occitanie en afgelopen weekend werd hij voor de derde maal in zijn carrière Spaans kampioen op de weg. 

Selectie

De volledige selectie van Movistar bestaat uit Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Mikel Landa, Marc Soler, Imanol Erviti, Carlos Verona, Nelson Oliveira en Andrey Amador.