Tour 2019: Aru wel, Gaviria niet in selectie UAE Emirates

UAE Team Emirates heeft zijn selectie voor de Tour de France onthuld. Kopstukken zijn Dan Martin, Fabio Aru en Alexander Kristoff.

Emirates
  • Afbeelding van UAE Team Emirates UAE Team Emirates
  • Afbeelding van Dan Martin Dan Martin
  • Afbeelding van Fabio Aru Fabio Aru
  • Afbeelding van Alexander Kristoff Alexander Kristoff

De grote afwezige in de selectie van het team is Fernando Gaviria, die sinds een val op een wielerbaan kampt met knieproblemen. De sprinter reed nog wel de Giro d'Italia, maar moest uiteindelijk uitstappen. Hij is niet tijdig hersteld om mee te doen aan de Tour de France, waar hij vorig seizoen nog twee etappes wist te winnen en een dag de gele trui droeg. 

Voor de sprint zal UAE Team Emirates zich nu focussen op Alexander Kristoff, die met Sven Erik Bystrom en Vegard Stake Laengen twee sterke landgenoten met zich mee krijgt. Opvallend is het selecteren van de jonge Jasper Philipsen. De Belg is snel, maar ook nog piepjong. Hij rijdt dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau. Philipsen zal de lead-out van Kristoff voor zijn rekening nemen. 

Dan beschikt UAE Team Emirates nog over vier sterke klimmers, die in het midden- en hooggebergte iets zouden moeten kunnen klaarspelen. Daniel Martin zal voor een goed klassement gaan, maar zal zoals gewoonlijk aanvallend koersen. Met Sergio Henao, Fabio Aru en Rui Costa heeft de Ier drie goede helpers of bliksemafleiders aan zijn zijde.