Tour 2019: Gilbert niet in selectie Deceuninck-Quick Step

Philippe Gilbert is niet opgenomen in de Tour de France-selectie van Deceuninck-Quick Step. Hij is wel de eerste reserve.

Gilbert
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Philippe Gilbert Philippe Gilbert

De winnaar van Parijs-Roubaix reed onlangs een degelijke Dauphiné en wilde dolgraag naar de Tour de France, maar hij is gepasseerd ten faveure van Yves Lampaert en Kasper Asgreen, die tweede werd in de Ronde van Vlaanderen en zijn debuut zal maken in de Tour de France. Aangezien Deceuninck-Quick Step op twee paarden wedt, was er weinig plaats meer voor het type renner dat Gilbert is. 

Voor de sprint zullen Lampaert en Asgreen hun steenje bijdragen, maar kan kopman Elia Viviani ook rekenen op twee van de beste lead-outs van het peloton: Michael Morkov en Maximilian Richeze. Naast Viviani is Enric Mas, die voor niets minder dan het podium gaat, het kopstuk van de Belgische formatie. De Spanjaard was nog niet in optimale vorm in de Ronde van Zwitserland, maar hoopt nog een paar procentpunten beter te worden.

Hij krijgt in ieder geval Dries Devenyns mee als ondersteuning, terwijl Julian Alaphilippe op sommige momenten ook zijn hand kan toesteken. De Fransman zal desondanks ook zijn eigen kansen nastreven. Vorig jaar was Alaphilippe een van de absolute smaakmakers in Frankrijk. Hij won twee etappes en kroonde zich eveneens tot bergkoning.