Kelderman: 'Het liep nog niet echt in Zwitserland'

Wilco Kelderman kent door blessureleed geen ideale aanloop naar de Tour de France. In de Ronde van Zwitserland was hij nog niet op topniveau.

Kelderman
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

"Het liep hier nog niet echt", vertelt Kelderman tegen het Algemeen Dagblad. "Ik ben gevallen in de proloog en fietste rond met een paar kwaaltjes. Mijn arm is dik en ik zit aan de antibiotica, wat ook niet meehelpt. Het is ook niet gek na zo'n korte trainingsperiode. Eigenlijk heb ik pas de afgelopen vier weken een beetje kunnen trainen. Ik heb wat meer tijd nodig om een beetje in vorm te komen. Ik hoop nog een stap te zetten, maar echte topvorm gaat niet lukken voor de start van de Tour."

Kelderman zal dus ook Tom Dumoulin niet vervangen als klassementsrenner van Team Sunweb in de Tour de France. Na het wegvallen van Dumoulin zal Team Sunweb waarschijnlijk als een veredelde vrijbuitersploeg gaan opereren. "Het is omschakelen nu Tom er niet bij is", zegt Kelderman, die als meesterknecht had moeten opereren voor Dumoulin. "Ik wil er staan in de laatste week. Meezitten in een ontsnapping."