Kelderman maakt rentree in Ronde van Zwitserland

Wilco Kelderman zal in de aankomende Ronde van Zwitserland zijn rentree maken in het peloton. De renner van Team Sunweb hoopt er zijn vorm aan te scherpen voor de Tour de France.

Kelderman
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Kelderman raakte in de Ronde van Catalonië zwaar geblesseerd. Hij brak zijn sleutelbeen en een nekwervel, waardoor hij de Giro d'Italia aan zijn neus voorbij zag gaan. Al snel ging zijn focus op de Tour de France. Ploegarts Camiel Aldershof: "Wilco mocht zijn nekbrace een maand geleden afdoen en direct daarna heeft hij de training buiten hervat. Dat ging goed en hij heeft al goede trainingsblokken kunnen afwerken. We kunnen zeker zeggen dat hij er klaar voor is."

Kelderman kijkt er logischerwijs naar uit om terug te keren in competitie. "Ik ben heel blij dat ik alweer op een goed niveau zit. Ik heb keihard gewerkt de laatste twee maanden om in de best mogelijke conditie te zijn voor de komende races. Het was geen ideaal of leuk proces, maar vier weken op de indoortrainer en een goed plan van de ploeg hebben me weer op een goed niveau gebracht."