Prachtige solozege Carthy in slotrit Zwitserland, Bernal eindwinnaar

Hugh Carthy heeft met een indrukwekkende solo de slotrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De eindzege van Egan Bernal kwam niet meer in gevaar.

Bernal

De koninginnenrit stond vandaag op het programma in de Ronde van Zwitserland. Een korte rit, maar wel eentje met drie zware bergen. Al direct vanuit het vertrek werd er aangevallen door Kasper Asgreen, maar de Deen kwam uiteindelijk niet weg. De tweede beurt was aan Carthy, die volle bak reed en direct een mooi gat sloeg 

De Brit kreeg een mooi groepje met zich mee, namelijk Lennard Kamna, Simon Spilak, Fabio Aru, Mathias Frank en Marc Soler. Aru kon het tempo echter niet lang volgen en moest de rol snel lossen. Ondertussen was Carthy al solo verdergegaan. Lange tijd bleef zijn voorsprong rond de drie minuten hangen en pas op de slotklim nam zijn voorgift enigszins af. Daardoor had hij meer dan genoeg tijd om het rustig aan te doen richting de finish en zijn eerste WorldTour-zege te boeken. 

In de groep met favorieten werd er onder meer aangevallen door Enric Mas en Jan Hirt, maar zij wapperden uiteindelijk weer terug. Toen Rohan Dennis aanviel kon alleen leider Egan Bernal mee. Daarachter konden Konrad, Benoot en nog een aantal renners niet veel meer, maar veel veranderde dat niet in het klassement. Dennis wist Bernal niet te lossen, waardoor de Colombiaan na Parijs-Nice een tweede WorldTour-meerdaagse op zijn naam schreef dit seizoen.