Bernal soleert naar zege in Ronde van Zwitserland

Egan Bernal heeft zijn leidende positie in de Ronde van Zwitserland verstevigd. De Colombiaan zegevierde in de zevende etappe.

Bernal

Na een chaotisch begin vormde zich een kopgroep van acht renners. De namen: Koen Bouwman, Winner Anacona, Michael Albasini, Tsgabu Grmay, Steve Morabito, Mathias Frank, Gino Mader en Lukasz Wisniowski. Op een beklimming moest die laatste de rol lossen, waardoor de koplopers als snel met zeven verder moesten. 

Op kop van het peloton leverden Team Ineos en Bahrain-Merida hun werk in de achtervolging. Op zo'n dertien kilometer van de finish begon de slotklim, namelijk de Gotthard Pass, die voor een gedeelte over kasseien ging. Bij het begin hadden de vluchters, waar Albasini inmiddels was gelost, nog anderhalve minuut voorsprong. Het zou dan ook niet voor hen zijn. Frank werd uiteindelijk als laatste bijgehaald. 

Zoals gewoonlijk nam Team Ineos de leiding over het peloton en onder meer Ben Swift gooide het tempo de hoogte in. Toch ging het Enric Mas niet snel genoeg. De Spanjaard demarreerde en sloeg een mooi gaatje. Toen Bernal echter op drie kilometer van de meet aanviel, was Mas zijn kans op ritwinst verkeken.

Vanuit het peloton deed Domenico Pozzovivo een poging om in het wiel te blijven van de leider, maar de Italiaan had met teamgenoot Rohan Dennis een hooggeplaatste renner in het klassement. Bernal ging solo op zoek naar ritwinst. Daar slaagde hij met verve in, want niemand kwam nog in de buurt. Pozzovivo werd tweede, terwijl Dennis als derde over de streep kwam. Opvallend, want daarmee snoepte de Italiaan bonificatieseconden weg voor de neus van Dennis, die tweede staat op 41 seconden van Bernal. Morgen volgt er een individuele tijdrit.