Val en zege voor Groenewegen in ZLM Tour

Dylan Groenewegen heeft ondanks een val de tweede rit in de ZLM Tour gewonnen. Hij versloeg Emils Liepins en Caleb Ewan.

Groenewegen
  • Afbeelding van Caleb Ewan Caleb Ewan
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen
  • Afbeelding van Emils Liepins Emils Liepins

Gisteren ging de proloogzege naar Jos van Emden, die zijn ploeggenoten Mike Teunissen en Tony Martin voorbleef. Vandaag lag er een mooie kans voor de sprinters en dus was Groenwegen de topfavoriet. Vier leiders kozen het avontuur, waarvan Elmar Reinders de grootste naam was. 

Onder meer Lotto Soudal deed zijn werk op kop van het peloton, maar de Belgische ploeg reed wel heel snel terug naar de koplopers. Het viertal kreeg vervolgens weer wat extra voorsprong, maar het was wel duidelijk dat de sprintersploegen zich niet zouden verslikken. Op een kleine tien kilometer van de meet werd het kwartet Nederlandse renners teruggegrepen. 

Ondertussen werd het peloton opgeschrikt door een crash waarbij Groenewegen betrokken was. Hij bleek niets te hebben en reed weer razendsnel naar het peloton. Het weerhield de topspurter er niet van om te winnen. Liepins en Ewan strandden in zijn kielzog. Het is de negende seizoenszege van de Amsterdammer.