Thuisrijder Mezgec wint tweede rit in Ronde van Slovenië

Luka Mezgec heeft de tweede etappe in de Ronde van Slovenië voor zich opgeëist. Hij bleef Grega Bole en Andrea Vendrame voor.

Mezgec
  • Afbeelding van Andrea Vendrame Andrea Vendrame
  • Afbeelding van Grega Bole Grega Bole
  • Afbeelding van Luka Mezgec Luka Mezgec

Een kopgroep van drie zou vandaag de dag kleuren. De bekendste renner was David Per, die vorig jaar nog uitkwam voor Bahrain-Merida maar nu op continentaal niveau rijdt. Hij kreeg Rok Korosec en Lorenzo Fortunato met zich mee. Zij kregen een mooie voorgift, maar in het peloton nam UAE Team Emirates de leiding in dienst van kopmannen Diego Ulissi en Tadej Pogacar. 

Pogacar had echter niet zijn dag, want op een klim van tweede categorie moest de jonge topfavoriet de rol los lossen in de groep met favorieten. De drie koplopers waren op dat moment al even ingerekend.

Vijf renners bleven uiteindelijk over vooraan: Ulissi, Esteban Chaves, Ben Hermans, Aleksandr Vlasov en Giovanni Visconti. De vijf leken lange tijd te gaan strijden om de dagzege, maar twijfel bracht alles weer samen in de slotkilometer. Vervolgens was het Mezgec die naar de overwinning reed. Hij is eveneens de nieuwe leider. Voor Mezgec betekende het zijn eerste zege van het seizoen.