Viviani maakt perfecte lead-out af in Zwitserland

Elia Viviani heeft de vijfde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Na een werkelijk perfecte lead-out bleef hij Peter Sagan en Jasper Stuyven voor.

Viviani
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Elia Viviani Elia Viviani
  • Afbeelding van Jasper Stuyven Jasper Stuyven

Een heuveletappe stond er vandaag op het programma, maar op het eerste oog niet zwaar genoeg om sprinters te lossen. Drie renners kozen desondanks het hazenpad vroeg in de koers: Stefan Küng, Matej Mohoric en Fabien Grellier. Gezien de sterke krachten vooraan kreeg de kopgroep niet al te veel ruimte. Vooral Bora-Hansgrohe (Sagan) en Team Sunweb (Matthews) hielden hen onder controle. 

Het peloton kwam steeds dichterbij en dat was voor Mohoric het sein om te proberen solo naar het dagsucces te rijden. De Sloveen had met nog 25 kilometer te gaan een voorsprong van een ruime minuut. Dat bleek niet genoeg, want hij werd zo'n tien kilometer later ingerekend door het jagende peloton. 

Het zou dus wederom uitdraaien op een massasprint, waar Deceuninck-Quick Step grote indruk maakte in de lead-out. Beestenwerk van onder anderen Kasper Asgreen, Yves Lampaert en Michael Morkov resulteerde in een makkelijke zege voor Viviani, zijn tweede op rij. Sagan werd tweede en blijft leider in het algemeen klassement.