Herrada wint eerste Mont Ventoux Denivel Challenge

Jesus Herrada heeft de eerste editie van de Mont Ventoux Denivel Challenge (een nieuwe koers met finish bovenop de Mont Ventoux) gewonnen. De 29-jarige Spanjaard klopte de favoriet Romain Bardet.

Herrada
  • Afbeelding van Romain Bardet Romain Bardet
  • Afbeelding van Jesús Herrada Jesús Herrada

De Mont Ventoux Denivel Challenge is een nieuwe Franse wedstrijd, op 1.1 niveau. Na een aanloop met ondermeer de Col de l'Homme Mort ligt de finish bovenop de Mont Ventoux, welke vanaf de klassieke kant vanuit Bedoín beklommen moest worden. Dé topfavoriet was zonder meer Romain Bardet. De Fransman was immers nog zevende in de, door Wout Poels gewonnen, bergrit in het Criterium du Dauphine afgelopen zaterdag. 

Het was ook daarom dat AG2R het tempo in het peloton strak hield. Een groep van vijf aanvallers, met onder meer Brice Feillu, kreeg nooit de ruimte en de hoop op de overwinning. Al op meer dan acht kilometer voor de finish vond Bardet het tijd om zijn duivels te ontbinden. Herrada was de enige die mee kon in het tempo van de Fransman en ondanks meerdere aanvallen van Bardet plooide Herrada niet. Sterker nog, in de slotfase reed Herrada zelfs bij de topfavoriet weg waardoor hij zijn handen in de lucht kon gooien. 

Het is na twee etappes en de eindoverwinning in de Ronde van Luxemburg alweer de vierde overwinning voor Herrada deze maand. Bardet moest tevreden zijn met een tweede plaats en Rein Taaramäe maakte het podium compleet.