Van Baarle wint slotrit Dauphiné, eindzege voor Fuglsang

Dylan van Baarle heeft de laatste etappe in de Dauphiné gewonnen. De leidende positie van Jakob Fuglsang kwam niet meer in gevaar.

Baarle
  • Afbeelding van Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Het weer van zaterdag hakte erin in het peloton. Onder anderen Michael Woods was te ziek om van start te gaan. Tijdens de koers moesten ook nummer twee Adam Yates en Steven Kruijswijk ziek opgeven. Ondertussen was er een omvangrijke kopgroep ontstaan. De namen: Jack Haig, Dylan van Baarle, Julian Alaphilippe, Carl Frederik Hagen, Sepp Kuss, Warren Barguil, Sebastien Reichenbach, Carlos Verona, Julien Bernard, Felix Grossschartner, Hermann Pernsteiner, Nils Politt en Alessandro De Marchi. 

Op de voorlaatste beklimming kwamen Van Baarle en Haig bovendrijven als beste klimmers. Achter hen achtervolgden Alaphilippe en Hagen, maar zij wisten niet meer terug te keren bij het tweetal vooraan. De slotklim, eentje van derde categorie, werd door de leiders aangevat met een voorsprong van twee minuten op het peloton met de favorieten, waar er weinig gebeurde omdat het parkoers niet zwaar genoeg was. Thibaut Pinot probeerde nog wel iets, maar leider Fuglsang kwam niet in de problemen. 

Bleef de strijd om de dagzege nog een vraag. De twee gaven elkaar geen duimbreedte toe en dus werd het een sprint met twee. Van Baarle zat in het wiel van Haig en zette op 250 meter van de meet flink aan. De Nederlander pakte meteen een gat en dat wist Haig niet meer goed te maken. Het is voor Van Baarle zijn eerste zege in de WorldTour.