'Felipe Martínez moet Tour de France missen'

Daniel Felipe Martínez zal de Tour de France aan zich voorbij moeten laten gaan na een valpartij op de training. Dat melden Colombiaanse media.

Martínez
  • Afbeelding van Daniel Felipe Martínez Daniel Felipe Martínez

Martínez heeft bij de valpartij meerdere breuken opgelopen in zijn pols en duim, zo wordt gemeld. De Colombiaanse rasklimmer zal binnenkort een operatie moeten ondergaan, waardoor de grote ronde door Frankrijk te vroeg komt. Martínez werd vorig jaar 36ste in het eindklassement. Voor deze editie gold Martínez als een van de favorieten voor het winnen van de witte trui, al was een overwinning met concurrenten als Enric Mas, Egan Bernal en David Gaudu geen sinecure geweest. 

Ten opzichte van vorig seizoen had Martínez wel weer een stap in de goede richting gezet. Al vroeg deze jaargang boekte hij zijn eerste zege door het nationaal kampioenschap tijdrijden te winnen. In maart reed hij naar zijn grootste overwinning tot nu toe: een ritzege in Parijs-Nice. Dat deed hij op indrukwekkende wijze, want hij reed landgenoot en begenadigd klimmer Miguel Ángel López bergop uit het wiel.