Nibali heeft enkel eindzege in zijn hoofd

Vincenzo Nibali kende woensdag een moeilijke dag. Hij verloor weer tijd op leider Richard Carapaz, maar desondanks blijft enkel de eindzege in zijn hoofd.

Nibali
  • Afbeelding van Richard Carapaz Richard Carapaz
  • Afbeelding van Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Met nog drie dagen voor de boeg heeft de Italiaan een achterstand van 1 minuut en 54 seconden op Carapaz. Een grote achterstand, maar niet onoverkomelijk. Nibali belooft dan ook aanvallend te blijven rijden. Tegen Cyclingnews.com: "Tweede of derde eindigen telt niet voor me, maar ik moet bekijken wat mijn benen zeggen. Ik heb de Giro al twee keer gewonnen. En momenteel doe ik ook weer mee en ik wil zeker vechten voor een derde eindzege."

Met nog twee bergetappes en een individuele tijdrit is er ruimte om tijd goed te maken. Een aanval in de stijl van Chris Froome vorig jaar sluit Nibali ook niet uit. "Als de benen er zijn kun je all-in gaan, maar ik weet niet hoe mijn benen zullen zijn de komende twee dagen. Als de benen er niet zijn, dan zal het moeilijk zijn om een aanval zoals Froome op te zetten. Het zijn risicovolle aanvallen, omdat je je compleet kunt opblazen en alles kunt verspelen. We gaan het zien."