Hodeg wint tweede etappe Tour of Norway

Alvaro Hodeg heeft de tweede etappe in de Tour of Norway gewonnen. De Colombiaan van Deceuninck-Quick Step bleef Kristofer Halvorsen en Edvald Boasson Hagen voor.

Hodeg
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Edvald Boasson Hagen Edvald Boasson Hagen

Gisteren was het Cees Bol die op indrukwekkende wijze de maat nam van onder meer thuisrijder Alexander Kristoff. Met de jonge Nederlander in de leiderstrui ging het peloton verder voor een etappe waarin enkele hellingen waren opgenomen. Een groep van zeven renners kozen ervoor de dag te kleuren. Daarbij zaten twee Nederlanders, namelijk Elmar Reinders en Taco van der Hoorn. Zij kregen gezelschap van Franck Bonnamour, Henrik Evensen, Omer Goldstein, Markus Hoelgaard en Erik Lunder. 

De zeven vluchters maakten uiteindelijk zelfs een kans op de overwinning, maar Van der Hoorn liet zich na afloop van de etappe ontvallen dat niet iedereen meer wilde meewerken op het einde. De vlucht werd dan ook een halt toegeroepen op vier kilometer van het einde. Het draaide wederom uit op een massasprint. Daarin was Hodeg net iets sneller dan Halvorsen. Bol werd achtste, maar blijft wel aan kop van het algemeen klassement.