Kelderman op schema voor de Tour, Oomen niet naar Frankrijk

Sunweb-manager Iwan Spekenbrink heeft duidelijkheid gegeven over de Tourselectie van Team Sunweb. Wilco Kelderman ligt op schema, terwijl Sam Oomen in ieder geval niet rijdt.

Kelderman
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman
  • Afbeelding van Sam Oomen Sam Oomen

Spekenbrink deed zijn verhaal tegen het Algemeen Dagblad. "Het plan is om met Wilco naar de Tour de France te gaan. Hij zit op de lijn er naartoe. Hij gaat het halen. Over Sam moeten we het niet hebben met de kwetsuur die hij heeft, want het is uitgesloten dat hij naar Frankrijk gaat."

Team Sunweb beleeft nog geen al te vruchtbaar seizoen. Het lichtpuntje is neoprof Cees Bol, die al drie keer wist te winnen. Maar zeker bij de klimmersploeg is het kommer en kwel, aangezien Kelderman, Oomen en Tom Dumoulin allen in de lappenmand zitten. Toch merkt Spekenbrink geen extra druk door sponsoren. "Nee, eigenlijk niet. Het eerste dat je uitlegt aan sponsors is dat wielrennen een sport is waar je ziek wordt of waar je kunt vallen. Of dat je heel goed bent, maar toch niet wint. Dat maakt de emotionele momenten als je wel wint ook zo mooi."