Pinot schrijft Tour de l'Ain op zijn naam

Thibaut Pinot heeft de Tour de l'Ain gewonnen. De Fransman deed zijn machtsgreep in de laatste etappe op de Grand Colombier.

Pinot
  • Afbeelding van Thibaut Pinot Thibaut Pinot

De eerste twee etappes werden gewonnen door Stefan Bissegger en Alexandre Geniez. Die laatste ging als leider de zware slotetappe in, maar de Fransman moest opboksen tegen een aantal sterke concurrenten. Zes vluchters probeerden de dag te kleuren, namelijk Romain Sicard, Delio Fernandez, Brice Feillu, Xandro Meurisse, Quentin Pacher en Patrick Haller. Het peloton hield het zestal echter altijd onder controle, waardoor ze nooit aanspraak maakten op de overwinning. 

Ruim op tijd werden de vluchters teruggegrepen door het jagende peloton. Op de flanken van de Grand Colombier zou de beslissing vallen over het algemeen klassement. Pinot stond voorafgaand tweede op vier seconden van leider Geniez. Op de kopman van Groupama-FDJ stond vandaag echter geen maat, waardoor hij overtuigend naar de ritzege kon rijden. Het bleek ook genoeg voor de eindzege. Elie Gesbert en Aleksei Rybalkin kwamen als tweede en derde over de streep.