Oomen breekt heup bij val in Giro

Sam Oomen heeft bij zijn val in de Giro d'Italia zijn heup gebroken. De klimmer van Team Sunweb zal daardoor de Tour de France in ieder geval niet rijden.

Oomen
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Sam Oomen Sam Oomen

Oomen kwam in de etappe van zaterdag hard in aanraking met het asfalt. Team Sunweb-arts Stephan Jacolino: "De x-rays hebben een breuk in de rechterheup van Sam aan de oppervlakte gebracht. Normaalgesproken zal een breuk als deze zo'n zes weken aan herstel in beslag nemen. Als Sam terug is in Nederland zal hij aanvullende onderzoeken ondergaan."

Dat betekent dat Oomen kan fluiten naar Tourdeelname. Daarmee is er een nieuwe hoofdstuk toegevoegd aan het moeilijke jaar van Team Sunweb. De beste klimmers, Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Oomen, kampen allen met serieuze blessures. Dumoulin en Kelderman zullen zich hoogstwaarschijnlijk wel voor de volle honderd procent kunnen richten op de Tour de France. 

Daar zal Team Sunweb de meubelen moeten zien te redden, want de Giro d'Italia, waar Dumoulin uitviel, is uitgelopen op een fiasco. De ploeg heeft met Chris Hamilton, Jai Hindley, Jan Bakelants en Chad Haga nog slechts vier renners in koers in Italië.