Tadej Pogacar beleeft topdag in Californië en wint koninginnenrit

Tadej Pogacar heeft de voorlaatste etappe van de Ronde van Californië gewonnen. De twintigjarige Sloveen van UAE Team Emirates was op de slotklim naar Mount Baldy de sterkste. Hij neemt ook de leiderstrui over.

Pocagar
  • Afbeelding van UAE Team Emirates UAE Team Emirates
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

De bergachtige etappe door het achterland van Los Angeles werd grotendeels gekleurd door een kopgroep met daarin ook Lennard Hofstede. Net voor de voet van Mount Baldy kregen de vluchters gezelschap van Maximilian Schachmann, die even daarvoor weggereden was uit het peloton.

Schachmann schudde iedereen van zich af en hield het lange tijd vol. Toen op vijf kilometer van de meet de favorieten begonnen te demarreren, was het echter snel gedaan voor de Duitser. George Bennett, Sergio Higuita, Tadej Pogačar, Simon Spilak en Richie Porte waren de renners die uit zouden maken naar wie de dagzege en de gele leiderstrui zouden gaan. 

Het antwoord daarop was Pocagar. De jonge Sloveen pareerde enkele aanvallen van de Colombiaan Sergio Higuita en kon hem in de laatste honderd meter voorbijstreven in de eindsprint. Dubbelslag voor Pocagar, want naast de dagzege greep hij ook naar de leiderstrui. En met nog één eenvoudige etappe te gaan, neemt hij ook een serieuze optie op de eindzege in Californië.