Jakobsen zegeviert in Tour of California

Fabio Jakobsen heeft ook zijn zege binnen in de Tour of California. De Nederlander bleef in de vierde rit Jasper Philipsen en Peter Sagan voor.

Jakobsen
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen
  • Afbeelding van Jasper Philipsen Jasper Philipsen

Liefst 212 kilometer stond er op het programma en voor vijf renners was dat aantrekkelijk genoeg om voor de vlucht van de dag te gaan: Amerikaans kampioen Johnny Brown, Ian Garrison, Roy Goldstein, Michael Hernandez en Joonas Henttala. Geen mannen die ooit aanspraak mochten maken op de dagzege. 

De sprintersploegen hielden alles onder controle en met nog vijf kilometer voor boeg werden de vluchters teruggehaald. Toen was de chaos echter al begonnen. Leider Tejay van Garderen was gevallen en daardoor op achterstand geraakt.Van Garderen leek terug te keren, maar miste vervolgens tot overmaat van ramp ook nog een bocht. Hij kwam uiteindelijk met 53 seconden achterstand over de streep, maar de organisatie verruimde de 3-kilometerregel opvallend genoeg. Van Garderen blijft daardoor leider. 

De strijd om de dagzege ging vervolgens volle bak door. Onder anderen Danny van Poppel werd goed naar voren gebracht door Team Jumbo-Visma, maar de Nederlander kwam te kort. Een andere Nederlander kwam allerminst te kort, want Jakobsen wist heel nipt Philipsen en Sagan nog te achterhalen.