Groots nummertje Cavagna in Californië

Rémi Cavagna heeft op grootse wijze de derde etappe in de Tour of California gewonnen. De Fransman schudde een imponerende solo uit z'n benen.

Cavagna
  • Afbeelding van Rémi Cavagna Rémi Cavagna

Wederom een lastige etappe en toen een groep met Rohan Dennis de vroege vlucht wilde vormen, leek het helemaal oorlog te gaan worden. EF Education, de ploeg van leider Tejay van Garderen, liet dat echter niet gebeuren en uiteindelijk zaten er maar twee renners in de vroege vlucht: Cavagna en Alex Hoehn. Zij mochten hun gang gaan en breidden hun voorsprong snel uit naar meer dan tien minuten. 

Op de zware en steile Mount Hamilton liet Cavagna zijn medevluchter achter en begon een solo-expeditie van zeventig kilometer. Langzaamaan bouwde de Fransman zijn voorsprong uit op de geloste Hoehn en ook het peloton moest toezien hoe Cavagna de show stal. Uiteindelijk won hij de etappe met een voorsprong van 7 minuten en elf seconden op de nummer twee. Dat was niet Hoehn, want hij werd nog gegrepen. Ben King en Simon Geschke werden respectievelijk tweede en derde. Van Garderen blijft het klassement aanvoeren.