Update: Geen breuken voor Dumoulin, morgen beslissing over doorgaan

Tom Dumoulin verloor vier minuten na een valpartij in de slotfase. De Limburger lijkt flink gehavend te zijn.

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Door een rare actie van Team Ineos-renner Salvatore Puccio kwamen meerdere renners hard ten val. In eerste instantie leek het erop dat Dumoulin daar niet bij betrokken was, maar Nederlands grootste kanshebber op de eindzege was wel degelijk ten val gekomen, getuige zijn zwaar gehavende knie. 

De eerste berichten zijn dat Dumoulin moeite heeft om zijn linkerknie te buigen. Verdere onderzoeken zullen volgen. Sunweb-ploegleider Marc Reef deed tegen het Algemeen Dagblad zijn verhaal: “Dat is ook logisch. We zullen zo de situatie bekijken met de dokter. Het is begrijpelijk dat hij aangeslagen is. Het is gewoon klote.” 

Update: Dumoulin is naar de dokter geweest. De onderzoeker van dienst meldt dat de kopman van Team Sunweb in ieder geval niets heeft gebroken, maar dat er wel een pees is geraakt. Dumoulin zegt tegen onder meer het Algemeen Dagblad: "Het klassement van de Giro is voorbij. Er zit een flinke ei op mijn knie, die niet kleiner zal worden. Ik slaap er een nachtje over en beslis dan of ik door ga."