Moreno Moser stopt per direct met wielrennen

Moreno Moser hangt per direct zijn fiets aan de wilgen. Het voormalig-toptalent mist de motivatie om door te gaan met de sport.

Moser

Moser kwam als toptalent binnen in het peloton. In zijn eerste jaar maakte Moser direct indruk door twee etappes en het eindklassement van de Ronde van Polen voor zich op te eisen. Het jaar nadien was nog beter, want toen boekte hij in de Strade Bianche zijn grootste zege uit zijn loopbaan. 

Na die triomf in 2013 wist Moser nog slechts twee keer te winnen: een rit in de Ronde van Oostenrijk en de Trofeo Laigueglia. Moser ging steeds minder presteren en afgelopen winter zette hij zelfs een stap terug naar het procontinentale-niveau. Ook bij Nippo-Vini Fantini-Faizané hervond hij het plezier in koersen niet. 

Tegen La Gazzetta dello Sport: "Ik kan het team enkel bedanken voor de manier hoe ik ben ontvangen. Ik kan de laatste jaren gewoon niet meer mee komen. Na vele testen zijn we er zeker van dat het niet door ziekte komt. Ik ben gewoon klaar en deze keuze is het eerlijkst naar iedereen."