Sagan rijdt ook Parijs-Roubaix

Sagan rijdt ook Parijs-Roubaix

Peter Sagan heeft Parijs-Roubaix opgenomen in zijn programma voor komend voorjaar. De Slowaak was de afgelopen twee keer niet van de partij in de Hel van het Noorden. ,,Ik ben blij dat ik nu de kans heb terug te keren", zegt hij in een persbericht van zijn ploeg Cannondale. ,,Het is een unieke koers, zwaar en onvoorspelbaar. Dat fascineert me. Maar ik vind dat ik nog niet moet praten over doelen of voorspellingen. Parijs-Roubaix is een koers waarbij ervaring en geluk een grote rol spelen. Specialisten als Boonen en Cancellara hebben veel meer ervaring dan ik."

Sagan start de campagne 2014 net als dit jaar in Argentinië, met de Ronde van San Luis. Vervolgens rijdt hij de ronden van Dubai en Oman, de GP Camaiore, Strade Bianche, Tirren-Adriatico, Milaan-Sanremo, E3Prijs, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In de zomer wordt een derde groene trui in de Tour het hoofddoel, voordien rijdt Sagan zeker ook in de Ronde van Californië.

Ivan Basso heeft de Giro als hoofddoel en rijdt in het najaar mogelijk ook de Vuelta. In de Giro start ook sprinter Elia Viviani, terwijl Damiano Caruso in de Tour voor een klassement mag gaan. Moreno Moser rijdt zeker de heuvelklassiekers en daarna mogelijk de Giro.