🎥 Mooi beeld! Peter Sagan 'tikt' Olympische wegrit op gang, vijf exoten in de vroege vlucht

De Olympische organisatie koos voor Peter Sagan om de wegwedstrijd in Parijs symbolisch te openen. 

Peter Sagan Hongarije

Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan heeft de wegwedstrijd op de Olympische Spelen geopend. De Slowaak tikte rond de klok van 11:00 uur met een traditionele stok driemaal op de grond, waarna de koers kon beginnen.

Sportlegendes

Het tikken op de grond met een houten object is een traditie die hoort bij de Spelen. Hiermee wordt een bepaalde Olympische wedstrijd symbolisch geopend door een sportlegende.

Eerder deze week deed oud-atleet en verspring-legende Bob Beamon hetzelfde bij de opening van het atletiektoernooi in Parijs. Voor het wielrennen koos men dus voor niemand minder dan Peter Sagan.

Vijf exoten vooruit

Na de symbolische startprocedure met Sagan en de geneutraliseerde fase in hartje Parijs, werd de koers officieel op gang gevlagd. Kort daarna sprongen er vijf exotische renners weg die de ruimte kregen van het kleine peloton.

Eric Manizabayo (Rwanda), Charles Kagimu (Uganda), Thanakhan Chaiyasombat (Thailand), Christopher Rougier-Lagane (Mauritius) en Achraf Ed Doghmy (Marokko) vormen de vroege vlucht in de Olympische wegrit.

De wegrit is 274 kilometer lang, waarbij de apotheose plaatsvindt op een lokaal circuit in hartje Parijs. De beklimming van de Butte Montmartre is de scherprechter. De finish wordt verwacht net na 18:00 uur. Mathieu van der Poel is volgens ons de grote favoriet, terwijl ook de Belgen met Wout van Aert en Remco Evenepoel een serieuze kans maken op Olympisch eremetaal.