Sagan opent Ronde van Californië met sprintzege

Peter Sagan heeft de eerste etappe van de Ronde van Californië gewonnen. De sprinter bleef Travis McCabe en Max Walscheid voor.

Sagan
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Travis McCabe Travis McCabe
  • Afbeelding van Max Walscheid Max Walscheid

Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van vier renners, namelijk Charles Planet (Novo Nordisk), Michael Schär (Team CCC), Laurens De Vreese en Tyler Stites (Nationale team Verenigde Staten). Door het werk van Dimension Data, Deceuninck-Quick Step en Bora-Hansgrohe werden de vier vluchters echter onder controle gehouden. 

Planet wist het uiteindelijk het langst vol te houden, maar ook de Fransman werd op negentien kilometer van de meet teruggehaald. Het werd dus duidelijk dat het zou uitlopen op een massasprint. Hoewel, van een massasprint kon niet echt meer worden gesproken, nadat het peloton in stukken scheurde. Een groep van zeven zou strijden om de zege en daarvan bleek Sagan de snelste. 

Voor de drievoudig wereldkampioen is het zijn tweede overwinning van deze jaargang. Eerder won hij een etappe in de Tour Down Under. Zijn voorjaar liep, mede door ziekte, echter niet helemaal zoals gepland.