Lovende woorden van Cavendish voor Kittel

Mark Cavendish heeft warme woorden gesproken over mede-sprinter en concurrent Marcel Kittel. "Ik wens je het beste toe."

Cavendish
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish

Gisteren werd bekend dat Kittel en zijn ploeg Katusha-Alpecin uit elkaar gaan na anderhalf weinig succesvolle jaren. De Duitser blijft voorlopig van de fiets en gaat nadenken wat hij wil de komende jaren. Mark Cavendish, die jarenlang de degens kruiste met Kittel, liet op Twitter van zich horen met een hartverwarmende boodschap voor Kittel. 

"Ik waande me jarenlang onverslaanbaar. Een renner veranderde dat. Een brok spier met blonde haren: Marcel Kittel. Hij leek op de wielerversie van Rocky IV. Hij was de eerste renner waarbij ik moest uitzoeken hoe ik hem kon verslaan. Marcel, ik wil zeggen dat jouw rivaliteit mijn niveau omhoog heeft gebracht, maar bovenal zorgde voor opwinding voor de wielerfans."

Cavendish sluit zijn relaas af met een boodschap voor de toekomst. "Als tegenstanders proberen we een voorsprong op elkaar te pakken, maar als mens moeten we elkaar geluk en blijdschap wensen. Vanuit mijn hart, ik wens je al het beste voor je volgende hoofdstuk."