Gaudu zegeviert in Romandië

David Gaudu heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De jonge Fransman bleef Rui Costa en Primoz Roglic voor. Roglic blijft de leider.

Gaudu
  • Afbeelding van David Gaudu David Gaudu
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič
  • Afbeelding van Rui Costa Rui Costa

Het was heel de openingsfase zeer onrustig. Pas na dertig kilometer zou zich een kopgroep afscheiden. Daarbij sterke renners als Kenny Elissonde, Lennard Kamna, Michael Albasini, Michael Storer, Jan Tratnik, Roland Thalmann en Andrey Amador. Amador en Albasini lieten zich echter terugzakken toen bleek dat het peloton Amador niet wilde laten gaan. 

De anderen, plus de overgestoken Nikita Stalnov, kregen wel de zegen van het peloton, waar Team Jumbo-Visma de leiding nam. De vluchters maakten nooit kans op de zege, want nog voor de laatste klim werden ze ingerekend. In de laatste zeven kilometer ondernam Thomas De Gendt nog een poging, maar ook hij kwam uiteindelijk niet weg. Richting de laatste oplopende fase, zat iedereen vooraan, maar toen Gianluca Brambilla viel werden er wel een aantal renners opgehouden. 

Een kleine groep bleef over vooraan, waarna ex-wereldkampioen Rui Costa aan zijn sprint begon. De Portugees zag al snel Gaudu voorbijkomen. Het jonge talent van Groupama-FDJ spurtte vervolgens eenvoudig naar de zege.