Küng levert huzarenstukje in Romandië

Stefan Küng heeft de derde etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. Dat deed de Zwitser vanuit de vroege vlucht.

Küng
  • Afbeelding van Stefan Küng Stefan Küng

Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van zes renners. De volgende renners maakten de dag in de vroege vlucht: Stefan Küng, Jorge Arcas, Frederik Backaert, Gedimas Bagdonas, Claudio Imhof en Nathan Brown. Het zestal zou een maximale voorsprong van vier minuten bijeen rijden en met 58 kilometer te gaan had de kopgroep nog 3 minuten en dertig seconden. 

In het peloton deden onder meer Deceuninck-Quick Step en Bora-Hansgrohe hun werk, maar mede door de barre weersomstandigheden was het vrij lastig om te achtervolgen. Bovendien zaten er sterke renners vooraan. De drie beste vluchters waren Bagdonas, Backaert en Küng.

Backaert kon het langst bij Küng blijven, maar moest met nog een kleine twintig kilometer voor de boeg toch lossen. De Zwitser ging solo op zoek naar de zege en wist zijn voorsprong weer met twintig seconden uit te breiden naar 1 minuut en twintig seconden. Het dubbeltje viel meer en meer de kant op van hardrijder Küng. In de absolute finale drong die boodschap ook door tot het peloton, waar de sprintersploegen staakten met achtervolgen. Zo kon Küng onbedreigd naar de zege rijden. Achter Küng spurtten Sam Bennett en Sonny Colbrelli naar de tweede en derde plaats.