Geoghegan Hart grijpt tweede dagzege in Tour of the Alps

Tao Geoghegan Hart heeft zijn tweede dagzege geboekt in de Tour of the Alps. De Brit was de snelste van een groep van vier.

Hart
  • Afbeelding van Tao Geoghegan Hart Tao Geoghegan Hart

De renners die de dag kleurden in de kopgroep waren Alex Aranburu, Andrey Zeits, Alexis Vuillermoz, Aldemar Reyes, Antonio Nibali, Elie Gesbert, Sergio Samittier en Edoardo Zardini. Ondanks de vrij sterke kopgroep hadden ze geen schijn van kans te strijden om de dagzege. Eerst nam Team Sky de leiding over het peloton, maar toen de laatste hellingen opdoemden nam Bahrain-Merida het commando over. 

De ploeg van Vincenzo Nibali trok op de voorlaatste beklimming stevig door, waarna de laatste vluchters werden ingerekend. Op het moment dat Nibali aanging konden Chris Froome, leider Pavel Sivakov, Geoghegan Hart (allen Team Sky) en Rafal Majka mee. Aangezien Nibali meerdere keren demarreerde, moest Froome in dienst van de Rus Sivakov alles dichtrijden. Dat was er op een gegeven moment te veel aan voor de viervoudig winnaar van de Tour de France. Hij moest dan ook lossen. 

Op de laatste klim van de dag kraakten Geoghegan Hart en Sivakov, maar ze braken niet. Het duo van Team Sky kwam terug tot bij Nibali en Majka. Vlak voor de finish lag er nog een stukje bergop en daar sloeg Majka een gat. De Pool ging de laatste kilometers in met een kleine voorsprong, maar Geoghegan Hart en Sivakov reden het gat dicht. Nibali leek vervolgens in ideale positie de sprint te kunnen aanvatten, maar hij kon Geoghegan Hart niet verslaan in de spurt. Sivakov blijft logischerwijs leider.