Team Jumbo-Visma onthult Giro-selectie rondom Roglic

Team Jumbo-Visma heeft de selectie van de Giro d'Italia bekendgemaakt. Het doel is duidelijk: alle ballen op Primoz Roglic.

Roglic
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Primož Roglič Primož Roglič

De Nederlandse ploeg steekt de ambitie dan ook absoluut niet onder stoelen of banken. Ze willen met Roglic, die dit seizoen al de UAE Tour en Tirreno-Adriatico won, de eindzege pakken in de eerste grote ronde van het seizoen. Daarvoor krijgt de Sloveen een uitstekende en uitgebalanceerde ploeg tot zijn beschikking. Team Jumbo-Visma stuurt voor de drieweekse expeditie goede klimmers, tijdrijders en wegkapiteins naar Italië. 

In de bergen zal Roglic vooral moeten vertrouwen op de hulp van Laurens De Plus, Robert Gesink en Antwan Tolhoek. Vooral die eerste heeft dit jaar al een uitstekende indruk gemaakt bergop. Verder zijn Koen Bouwman, Tom Leezer, Jos van Emden en Paul Martens geselecteerd om Roglic bij te staan in zijn jacht op de eindzege in de Giro. Martens neemt de rol van teamcaptain op zich. 

In de Giro-special van Wieler Revue een uitgebreid interview met Antwan Tolhoek, waarin hij onder meer praat over de haven van Yerseke, zijn eerste ervaring in het hooggebergte en de komende Giro d'Italia. Bestel de nieuwe Wieler Revue hier!