Gougeard grijpt eindzege in Circuit Cycliste Sarthe

Alexis Gougeard heeft de Circuit Cycliste Sarthe gewonnen. De slotrit ging naar Andrea Vendrame.

Gougeard
  • Afbeelding van Alexis Gougeard Alexis Gougeard
  • Afbeelding van Andrea Vendrame Andrea Vendrame

Na de ritzege van Alexis Gougeard was het voor zijn ploeg Ag2r-La Mondiale zaak om de leidende positie van de hardrijder te verdedigen. Het duurde even voordat er een kopgroep wegkwam, maar uiteindelijk kleurden Benjamin Thomas, Nicolas Baldo, Philipp Walsleben, Kevin Deltombe, Romain Combaud, Anthony Delaplace en Felipe Osorio de dag. 

Zij kregen desondanks maar een voorgift van twee minuten van Ag2r-La Mondiale, dat het peloton mende. Het parkoers was vrij heuvelachtig en op 55 kilometer van de meet besloot Mathieu van der Poel nog eens zijn benen te testen. Samen met Pierre-Luc Perichon reed hij naar de kop, waar lang niet iedereen de Nederlands kampioen wist te volgen. 

Veel ruimte kreeg Van der Poel niet van Ag2r-La Mondiale. Van der Poel liet zich dan ook niet veel later inrekenen, maar Combaud en Thomas gingen nog wel verder met hun aanval. Die laatste moest op een lastige helling echter lossen. Ondertussen hadden drie renners juist de oversteek gemaakt, namelijk Vendrame, Jimmy Janssens en Kevin Ledanois. Zij voegden zich bij Combaud. 

Ledanois en Vendrame bleken de sterksten vooraan en mochten uiteindelijk strijden om de dagzege. De Italiaan bleek vervolgens de snelste. Van der Poel reed naar de vijfde plek, terwijl Gougeard zijn leiderstrui met verve wist te verdedigen.