Dumoulin stelt Giro-deelname Oomen voor

Team Sunweb kent de nodige problemen richting de Giro d'Italia. Kopman Tom Dumoulin: "Het is een afweging om Sam in de Giro in te zetten."

Dumoulin
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Team Sunweb zag de voorbije weken Martijn Tusveld en vooral Wilco Kelderman wegvallen uit de ploeg voor de Giro d'Italia. Kelderman had normaliter de meesterknecht van Dumoulin moeten zijn in het hooggebergte, maar hij brak zijn sleutelbeen en een nekwervel in de Ronde van Catalonië. Dumoulin tegen het Algemeen Dagblad: "Het is kloten. Vooral voor hem. Hij heeft echt al heel wat te verduren gehad de laatste jaren. Hij zit nu met die nekbrace en kan bijna niets. Zo slapen, daar word je echt niet gelukkig van. Ik hoop dat ik dat nooit mee hoef te maken."

Dumoulin erkent dat een eindzege in de Giro d'Italia moeilijker wordt zonder hulp in de bergen. "De enige renner die qua niveau bergop bij Kelderman in de buurt komt, is Sam Oomen. Maar Sam is gepland voor de Tour en ik weet niet of de ploeg dat nog omzet. Ik vind zelf ook dat Sam klaar is voor de Tour. Maar het hoofddoel is de Giro en dan is het een afweging. Als hij met heel veel goede zin naar de Giro wil gaan om mij te helpen, dan vind ik dat supercool. Maar de ploeg zal de knoop doorhakken en niet ik en ook niet Sam. Maar ik geloof heilig in intrinsieke motivatie. Je kunt niet naar de Giro gaan omdat de ploeg dat zegt.’’