Schachmann completeert hattrick in het Baskenland

Er staat geen maat op Maximilian Schachmann in de Ronde van het Baskenland. De Duitser boekte in de vierde rit al zijn derde etappezege.

Schachmann
  • Afbeelding van Maximilian Schachmann Maximilian Schachmann

In kletsnatte omstandigheden vatte het peloton de vierde etappe aan. Zoals gewoonlijk in het Baskenland lagen er wederom enkele flinke hobbels op het parkoers. Het duurde even vooraleer er een kopgroep ontstond, maar uiteindelijk sloegen Alessandro De Marchi, Tsgabu Grmay, Mikel Iturria, Maxime Monfort, Michael Storer, Carlos Verona en Stephen Williams een gat.

Van de kopgroep waren uiteindelijk De Marchi en Verona de sterksten, maar het tweetal werkte niet al te best samen en de Italiaan en Spanjaard werden ruim op tijd opgepeuzeld door de groep met favorieten, waar vooral Mitchelton-Scott veel werk verrichtte. Op de laatste steile flanken viel kopman Adam Yates dan ook aan. De Brit kreeg even ruimte, maar leider Schachmann, Jakob Fuglsang en Tadej Pogacar wisten hun karretje nog aan te haken. 

De rest van de favorieten zag het drietal weg rijden, maar kon niets meer doen in de strijd om de ritzege. Pogacar bleef namelijk gas geven en het toptalent had op het einde ook nog een verrassend goede sprint in de benen, maar hij werd toch nog overvleugeld door Schachmann, die in de vorm van zijn leven verkeert. Pogacar werd nog wel tweede, voor Yates en Fuglsang.