Gougeard zegeviert in Circuit Cycliste Sarthe

Alexis Gougeard heeft de derde rit van de Circuit Cycliste Sarthe voor zich opgeëist. Hij bleef Quentin Pacher en Oscar Riesebeek voor.

Gougeard
  • Afbeelding van Alexis Gougeard Alexis Gougeard

In tegenstelling tot eerdere dagen was de finale vandaag lastiger. Drie renners zouden de vlucht van de dag vormen, namelijk Preben Van Hecke, Clement Carisey en Mauricio Moreira. Het drietal reed lekker door en al snel hadden de vluchters een voorsprong van liefst zeven minuten. Dat was voor de ploegen in het peloton het sein om het tempo in de achtervolging omhoog te gooien. 

De finale werd opengebroken doordat een aantal renners een nieuwe aanvalpoging opzette. Het was een sterke groep. De namen: Oscar Riesebeek, Alexis Gougeard, Quentin Jauregui, Angelo Tulik, Quentin Pacher, Patrick Müller, Dimitri Peyskens, Pierre-Luc Perichon en Jhonatan Restrepo. Zij reden al snel richting de kop van de koers, waar alleen Carisey nog reed. 

De sterke groep sloeg een mooi gat en voor het peloton, waar onder andere Mathieu van der Poel vooraan bivakkeerde, bleek het te lastig om te overbruggen. Vooraan was Gougeard uiteindelijk de beste renner. De Fransman reed dan ook solo naar de zege.