Update: Alaphilippe geeft op in het Baskenland

Julian Alaphilippe kwam hard ten val in de Ronde van het Baskenland. De Fransman heeft last van schaafwonden en pijn aan zijn lichaam.

Alaphilippe
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

"Het lijkt niet ernstig te zijn, maar ik heb wat schaafwonden en flink wat pijn. Dus de ploeg houdt me goed in de gaten. Ik weet niet wat er gebeurde. Er waren wat renners die elkaars wiel raakten en voor ik het goed en wel doorhad lag ik op de grond. Het is de eerste keer dat ik zo'n valpartij op hoge snelheid meemaak. Ik ben blij dat ik toch de finish heb bereikt. We gaan kijken hoe ik me voor de derde etappe voel."

Het was sowieso een dag om te vergeten voor Deceuninck-Quick Step, want naast Alaphilippe ging ook Enric Mas, de andere kopman in het noorden van Spanje, onderuit. Mas verloor meer dan een anderhalve minuut op de andere klassementsrenners. 

Update: Alaphilippe heeft er toch de brui aan gegeven in de Ronde van het Baskenland. De ploeg wil geen risico nemen en Alaphilippe gaat zich nu volledig focussen op zijn herstel richting de heuvelklassiekers.