Knaven: 'Ik denk niet dat we ver onder ons niveau presteren'

Team Sky zal met een ijzersterke ploeg naar de Ronde van Vlaanderen trekken. We spraken met ploegleider Servais Knaven over zijn verwachtingen.

Knaven

Luke Rowe, die afgelopen woensdag zesde werd in Dwars door Vlaanderen, Ian Stannard, Dylan van Baarle en Gianni Moscon hebben normaliter de potentie om het tot de finale te schoppen. Bovendien zou de jonge Owain Doull weleens kunnen verrassen, want Doull eindigde eind februari als tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne. Filippo Ganna en Christian Knees completeren de selectie. 

Desondanks waren er de voorbije weken de nodige kopzorgen bij het Britse team. Onder anderen Moscon en Van Baarle kwamen hard ten val in respectievelijk de UAE Tour en Omloop Het Nieuwsblad. Sky-ploegleider Servais Knaven vindt het desondanks overdreven te stellen dat de ploeg in de hoek zit waar de klappen vallen. "Moscon verkeert niet in topvorm, maar we zijn ook niet de favoriete ploeg", aldus Knaven tegen Wieler Revue. "We hebben nog nooit de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix gewonnen, dus ik denk niet dat we ver onder ons niveau presteren. We moeten realistisch blijven."

De Sky-renner die de voorbije periode de beste indruk maakte is Luke Rowe. "Rowe rijdt heel sterk, maar het blijft gewoon heel moeilijk om een koers als de Ronde van Vlaanderen te winnen. Net zozeer dat het voor veel teams lastig is de Tour de France te winnen. Overal heb je specialisten en in het voorjaar zijn dat vooral de renners van Deceuninck-Quick Step, Greg Van Avermaet en Peter Sagan. We hebben een uitstekende groep met renners, maar we moeten eerlijk zijn: we hebben geen Sagan of Van Avermaet. Ik denk wel dat sommige jongens de potentie hebben net zo goed te worden. Maar we hebben er vertrouwen in en wie weet lukt het ons dit weekend of in Parijs-Roubaix."