Michael Matthews sprint naar ritzege in Catalonië

Michael Matthews heeft met miniem verschil zijn tweede ritzege in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Australiër kwam in de eindsprint in Vila-seca vroeg op kop, maar de finish kwam te snel om nog ingehaald te worden door Phil Bauhaus.

Matthews
  • Afbeelding van Phil Bauhaus Phil Bauhaus
  • Afbeelding van Michael Matthews Michael Matthews

De zesde etappe in deze Ronde van Catalonië was niet bepaald lastig. Klassementsleider Miguel Angel López zou dus zonder moeite zijn leiderstrui moeten behouden. 

Vijf renners zagen hun kans schoon en trokken in het beginstadium van de koers ten aanval. Onder hen was ook Oscar Riesebeek van Team Roompot. De kopgroep kreeg een voorsprong van maximaal drie minuten. Niet veel, maar het vijftal bleef volhouden en het peloton had moeite met het verkleinen van de achterstand. Pas op twaalf kilometer van de finish waren Riesebeek en co. teruggegrepen door de grote groep. Het woord was aan de sprinters.

Davide Formolo deed in de laatste kilometers nog een alles-of-niets-poging, waarop leider López reageerde. De twee werden al snel weer teruggepakt. Matthews ging in de slotkilometer al vroeg aan. Bauhaus kwam nog akelig dichtbij, maar het was Matthews die na het bekijken van de finishfoto de winnaar bleek. López kon zijn leiderstrui eenvoudig verdedigen.