Schachmann soleert naar overwinning in Catalonië

Maximilian Schachmann heeft vanuit de vroege vlucht toegeslagen in de Ronde van Catalonië. Michael Matthews en Ryan Gibbons spurtten naar de tweede en derde plek.

Schachmann
  • Afbeelding van Maximilian Schachmann Maximilian Schachmann
  • Afbeelding van Ryan Gibbons Ryan Gibbons
  • Afbeelding van Michael Matthews Michael Matthews

De langste etappe van de Ronde van Catalonië (188 kilometer) stond vandaag op het programma. Door het lastige parkoers aan het begin reden vier sterke vluchters weg: Schachmann, Tejay van Garderen, Andrey Amador en Bert-Jan Lindeman. Halfweg koers formeerden de sprintersploegen zich voor een achtervolging op het kwartet, waar Schachmann op elf kilometer van het einde demarreerde. Dat was er te veel aan voor zijn drie kompanen. 

Met een voorgift van een minuut ging de Duitser de laatste tien kilometer in. Team Sunweb deed er alles aan om Schachmann terug te halen, maar in volle achtervolging kwam de helpende Wilco Kelderman zwaar ten val. Hij bleef vervolgens even zitten tegen de vangrail. Het hielp niet mee in de achtervolging op de eenzame leider. Het peloton kwam nog wel in de buurt, maar Schachmann wist het desondanks vol te houden. Het is zijn tweede zege van dit seizoen.