Ligthart wint Ronde van Drenthe

Pim Ligthart heeft de Ronde van Drenthe op zijn naam geschreven. De renner van Direct Energie bleef Robbert de Greef en Nicola Bagioli voor.

Ligthart

In Drenthe, waar de vrouweneditie eerder op de dag werd gewonnen door Marta Bastianelli, was voor de mannen een parkoers uitgestippeld van 217,5 kilometer. Door het hoge tempo in de beginfase duurde het onwijs lang vooraleer er een kopgroep zou ontstaan. Uiteindelijk zou er een groep van veertien man loskomen. Daarbij onder anderen thuisrijder Elmar Reinders, die niet veel later echter moest afhaken door een lekke band. 

De definitieve beslissing viel op de laatste kasseienstrook. Nadat Michael Gogl het eerder op de kant wilde gooien, kon Ligthart een mooi gaatje slaan. Hij kreeg De Greef, waar Ligthart weleens mee traint, met zich mee. Het tweetal zou uiteindelijk om de zege strijden, maar in de sprint was De Greef geen partij voor de renner van Direct Energie. In de achtergrond spurtte Bagioli naar de overgebleven podiumplek. De eerste renner uit de WorldTour was Michael Gogl op een tiende plek.