Bernal houdt stand in Parijs-Nice, slotrit voor Ion Izagirre

Egan Bernal heeft Parijs-Nice gewonnen. Na een enerverende slotrit wist de Colombiaan Nairo Quintana af te houden. Ion Izagirre won de slotetappe.

Bernal
  • Afbeelding van Ion Izagirre Ion Izagirre

Na de knappe zege van Daniel Felipe Martinez lag er vandaag de traditionele enerverende slotrit naar Nice te wachten. Net als voorgaande jaren was het ook vandaag weer een etappe vol met spektakel. Een groep van 37 renners trok ten aanval. Daarbij zaten onder anderen Wilco Kelderman, Tejay van Garderen, Bob Jungels, Ion Izagirre, Oliver Naesen, Simon Yates en Ilnur Zakarin, die op 2 minuten en 52 seconden van leider Egan Bernal stond. 

Daardoor wilde Team Sky het gat niet te groot laten worden. Het Britse team nam de controle over het peloton, maar kon niet weerhouden dat de nummer twee van het algemeen klassement, Nairo Quintana, ten aanval trok. In korte tijd reed hij naar een achtervolgende groep, waar drie knechten van hem direct de kop namen. Koploper op dat moment was Van Garderen, maar meer en meer draaide het uit op een gevecht om het algemeen klassement. 

De Movistar-renners wisten Quintana niet heel lang bij te staan, waardoor de kopman al snel zelf aan de bak moest. Daarentegen had Bernal in het peloton nog vier renners over die hem van dienst konden zijn. Team Sky wist het gat niet volledig meer te overbruggen, maar kwam dicht genoeg om Bernal te verzekeren van de eindzege. De strijd om de dagzege werd beslist in het voordeel van Astana-renner Ion Izagirre, die solo over de streep kwam. Hij bleef Oliver Naesen en Wilco Kelderman voor.