Alexey Lutsenko heer en meester in Tirreno-Adriatico

Alexey Lutsenko heeft de vierde etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Kazach was na een enerverende koers de beste van een groepje van vier. Opvallend, want tijdens de koers kwam de Astana-coureur tweemaal ten val.

Lutsenko
  • Afbeelding van Astana Astana
  • Afbeelding van Alexey Lutsenko Alexey Lutsenko

De vlucht van de dag, bestaande uit tien man, kreeg een ruime voorsprong van het peloton. Iets te ruim, want halfweg koers besloten de ploegen van de grote namen een agressieve achtervolging in te zetten. Op vijftig kilometer van de finish waren de aanvallers weer ingelopen.

Op de klim naar Monteguiduccio scheurde het peloton in stukken. Vooraan bleef een elitegroepje over. Adam Yates, Tom Dumoulin, Alexey Lutsenko, Jakub Fuglsang, Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Julian Alaphilippe en Davide Formolo maakten zich los . Even later demarreerde Lutsenko nogmaals. De Kazach reed een voorsprong van vijftig seconden bijeen.

Op de Muro dei Cappuccini bouwde de Astanarenner zijn voorsprong verder uit. In de afdaling kwam hij echter ongelukkig ten val, maar dat mocht niet deren, want hij bleef eenzaam aan kop rijden. Primoz Roglic, Adam Yates en Jakub Fuglsang zetten daarachter echter wel alles op alles om de Kazach bij te halen. Omdat Lutsenko even later opnieuw ten val kwam, kostte ze dat weinig moeite. 

In de eindsprint bewees Lutsenko echter in topvorm te zijn, want ondanks twee valpartijen sprintte hij de concurrentie uit het wiel. Adam Yates blijft in de leiderstrui.