Simon Yates pakt dagzege, Team Sky verstevigt leiding in Parijs-Nice

Simon Yates heeft de individuele tijdrit in Parijs-Nice gewonnen. Team Sky heeft de leiding in het algemeen klassement verstevigd.

Yates
  • Afbeelding van Simon Yates Simon Yates

Door de lastige vlakke windetappes zijn al een hoop mannen kansloos voor het algemeen klassement. Nog voordat de bergen opdoemen. Voor de overgebleven renners met klassementsambities was het een zeer belangrijke dag: de individuele tijdrit van 25,5 kilometer naar Barbentane stond namelijk op het programma.  

Een van de vroeg gestarte renners die een uitstekende tijd neerzette was Simon Yates, wat iets vertelde over het toch vrij lastige parkoers. De winnaar van de Vuelta a España deed dertig minuten en 26 seconden over de 25 kilometer. Katusha-Alpecin-hardrijder Nils Politt kwam heel dicht bij de eerste tijd van Yates en maakte behoorlijk veel goed in het tweede gedeelte, maar moest uiteindelijk toch zeven seconden toegeven op Yates. 

Het woord was vervolgens aan de renners voor het algemeen klassement. Aan tussentijden van mannen als Bob Jungels, Ilnur Zakarin en Wilco Kelderman was te zien hoe goed het eerste gedeelte was van koploper Yates. Aan de meet was Kelderman uiteindelijk 48 seconden slomer dan de Brit. Yates mocht langzaamaan gaan dromen van de dagzege, maar zal nog angst hebben gehad voor het Sky-duo Bernal en Kwiatkowski.  

Zij kwamen echter allebei niet aan de tijd van Yates. Desondanks was het uitstekende dag voor het Britse team, want zowel Bernal als Kwiatkowski presteerden naar behoren en bekleden nu de eerste twee posities in het algemeen klassement. Daarmee hebben ze in ieder geval alvast de basis gelegd voor de eindzege. De Colombiaan staat negentien seconden achter op de leider.