Cort Nielsen beste vroege vluchter in Parijs-Nice

Magnus Cort Nielsen heeft de vierde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Het betekent de zestiende zege van Astana deze jaargang. Michal Kwiatkowski in de nieuwe leider.

Cort
  • Afbeelding van Astana Astana
  • Afbeelding van Magnus Cort Magnus Cort
  • Afbeelding van Michal Kwiatkowski Michal Kwiatkowski

Na een aantal vlakke winderige etappes kreeg het peloton vandaag een zwaarder parkoers voorgeschoteld. Al snel ontstond er een kopgroep van twaalf man. Een sterke kopgroep, want onder anderen de erkende aanvallers Thomas De Gendt en Alessandro De Marchi maakten deel uit van de vlucht van de dag. Zij kregen Giulio Ciccone, Magnus Cort Nielsen, Christoph Pfingsten, Julien Bernard, Mathias Le Turnier, Kevin Reza, Elie Gesbert, Damien Gaudin, Eduard Grosu en Evaldas Siskevicius met zich mee. 

Team Sky controleerde het peloton, maar vond het duidelijk prima dat de vluchters de ruimte zouden krijgen. Toch namen Mitchelton-Scott en Bahrein-Merida vervolgens de honneurs over, maar de achtervolgende ploegen verkeken zich op de sterkte van de kopgroep. Deceuninck-Quick Step reed wel het nodige van de voorsprong af, maar dat was te laat. Ondanks dat ze de kopgroep op 46 kilometer van het einde op 2.30 minuut wisten te krijgen.

Ondertussen moest onder anderen Dylan Groenewegen de rol lossen in het peloton, waardoor hij zijn leiderstrui verloor aan nummer twee Michal Kwiatkowski. Vooraan bleken Ciccone, Cort Nielsen, De Gendt en De Marchi de beste vroege vluchters. De Astana-renner was op papier verreweg de snelste, maar Cort Nielsen wachtte zijn spurt niet eens af. Op zeshonderd meter van de meet zette Cort Nielsen flink aan en hij kletste vervolgens zijn drie metgezellen uit het wiel. De Gendt kwam nog wel dichtbij, maar kon de Deen niet terughalen. Ciccone finishte als derde.