Sunweb-ploegleider Elijzen: 'We hebben veel pech gehad'

Hoewel Wilco Kelderman in de groep met favorieten finishte, kende Team Sunweb een flinke pechdag in Parijs-Nice. Michael Matthews en Martijn Tusveld moesten opgeven. Ploegleider Michiel Elijzen: "We zijn hard geraakt."

Sunweb
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman
  • Afbeelding van Michael Matthews Michael Matthews
  • Afbeelding van Martijn Tusveld Martijn Tusveld

"We hebben echt veel pech gehad vandaag", liet Michiel Elijzen weten aan het Algemeen Dagblad. "Michael Matthews viel. Hij zat naast mijn auto en ineens kwam er een windvlaag door de huizen. Hij raakte met zijn voorwiel onder mijn wiel en sloeg over de kop. Toen het in waaiers ging viel Martijn Tusveld op zijn gezicht. Ik zag veel bloed en denk dan ook dat hij een paar tanden kwijt is. Daarnaast is ook Roy Curvers nog in aanraking gekomen met een paal, dus die moet ook naar het ziekenhuis ter controle van zijn hand. Het was geen gelukkige dag."

Elijzen, die vanaf dit seizoen voor Team Sunweb werkt, vroeg zich vervolgens af waar de grens getrokken moet worden. Hij stelde dat er wel heel veel wind stond in Frankrijk. "Maar misschien dat je dit niet aan de goede persoon vraagt, want wij zaten vandaag wel echt in de hoek van de klappen. Als je er goed doorheen rol, dan denk je er niet eens over na. Dan ga je morgen weer van start en denk je: het waaide gisteren wel hard. Nu denk je misschien: was het maar afgelast. Wij zijn het hardst geraakt, dus misschien dat ik er niet helemaal objectief naar kan kijken."