Calmejane bevestigt deelname aan Ronde van Vlaanderen

Lilian Calmejane heeft bevestigd deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen. De Fransman van Direct Energie zal in dienst rijden van Niki Terpstra.

Calmejane

Calmejane onthulde zijn programma op Twitter. De volgende koersen zullen worden aangedaan door de klimmer die Robert Gesink in 2017 van een Touretappe wist af te houden: Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, E3 BinckBank Classic, Dwars door Vlaanderen en tot slot de Ronde van Vlaanderen. Voor de 26-jarige Calmejane zal het zijn eerste deelname zijn aan de Vlaamse klassiekers. Wel houdt hij tijdens de winter zijn conditie op peil door het rijden van veldritten, waardoor hij ervaring heeft op uitdagende ondergronden. 

Een echt grote verrassing is het nieuws niet, want Calmejane vertelde eerder dit jaar al te overwegen deel te nemen aan de koersen. "We hebben een ploeg die is gemaakt voor het Vlaamse voorjaar", vertelde hij tegen Cyclismactu.net. "Met Niki Terpstra kan ik bovendien rekenen op een leermeester." Calmejane is het seizoen goed begonnen, want vorige week boekte hij zijn eerste seizoenszege in de Classic de l'Ardèche.