Sénéchal is Boom en Terpstra de baas in Le Samyn

Florian Sénéchal heeft de zegereeks van Deceuninck-Quick Step in Belgische koersen voortgezet. In Le Samyn sprintte hij sneller dan Aimé de Gendt en Niki Terpstra.

Florian Sénéchal
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Florian Sénéchal Florian Sénéchal

Op de laatste kasseistrook van de dag bleek dat Terpstra, Sénéchal en Boom de sterkste renners van de dag waren. Ze sloegen een gaatje ten opzichte van de rest van de kopgroep, met daarin onder meer Elmar Reinders en Jesper Asselman. Het gat was echter niet groot genoeg en onder impuls van een sterke Aimé de Gendt werden de drie weer in de kraag gevat.

Dat was voor Tim Declercq het signaal om er vandoor te gaan, maar hij werd op zijn beurt weer in de kraag gevat door Elmar Reinders. Voor Deceuninck-Quick Step was er geen nood aan de man, want ze hadden de snelle Florian Sénéchal nog achter de hand. Op anderhalf kilometer van de meet plaatste Lars Boom nog een aanvalletje, maar ook hij kwam niet weg.

Boom ging de sprint voortvarend aan, maar begon eigenlijk te vroeg. Hij werd nog overvleugend door een drietal waarvan Sénéchal overduidelijk de snelste was, voor Aimé de Gendt en Niki Terpstra. Elmar Reinders en Jesper Asselman werden respectievelijk achtste en negende. Het is voor Deceuninck-Quick Step de veertiende zege van dit seizoen.