Jungels wint Kuurne-Brussel-Kuurne na imponerende solo

Bob Jungels heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen na een imponerende solo. Hij bleef Owain Doull en Niki Terpstra voor.

Jungels
  • Afbeelding van Bob Jungels Bob Jungels
  • Afbeelding van Owain Doull Owain Doull

Na de zegetocht van Zdenek Stybar in Omloop Het Nieuwsblad beloofde het oorlog te worden in Kuurne-Brussel-Kuurne. Slecht weer en veel wind kregen de renners voorgeschoteld. Al vroeg in de race ontstond er een kopgroep met Lawrence Naesen (Lotto Soudal), Magnus Cort Nielsen (Astana), Jimmy Turgis (Vital Concept-B&B Hotels), Pim Ligthart (Direct Energie), Alex Kirsch (Trek-Segafredo), Ludwig De Winter (Wanty-Groupe Gobert) en Benoît Jarrier (Arkéa-Samsic).

Op de Oude Kwaremont, zo'n tachtig kilometer van het einde, barstte de koers los doordat Yves Lampaert en vooral Ian Stannard flink aan de boom schudden. Er ontstond een elitegroep van zo'n dertig renners, die de vroege vluchters gretig opslokte. Groenewegen had de slag gemist, waardoor Jumbo-Visma het peloton leidde. Ze kwamen zeer dichtbij, maar Bob Jungels trok vooraan op de keitjes van de Varenstraat nog eens flink door.

De Luxemburger, die dit jaar voor de keienklassiekers heeft gekozen, sloeg een mooi gat en kreeg Sebastian Langeveld, Oliver Naesen, Davide Ballerini en wederom Cort Nielsen met zich mee. De achtervolgende groep liet het vijftal gaan, waarna het tempo er volledig uit raakte en de samensmelting met de achtervolgende groep en het peloton al snel een feit was. In het peloton wilden Jumbo-Visma (Groenewegen), Mitchelton-Scott (Trentin) en Bora-Hansgrohe (Ackermann) het tot een massasprint laten komen, maar vooraan werd er door de vijf uitstekend samengewerkt. 

Met nog 25 kilometer voor de boeg had het vijftal nog een voorgift van zo'n veertig seconden, maar door het werk van Mitchelton-Scott, dat kopman en sprinter Trentin nog zag vallen, Jumbo-Visma en Bora-Hansgrohe kwam het peloton steeds dichterbij. De helpers hadden echter een flink jasje uitgedaan, waardoor er hulp nodig was van andere ploegen. Die kwam er uiteindelijk van Lotto Soudal en Cofidis. 

Vooraan moest Cort Nielsen de rol lossen en ging Jungels er op vijftien kilometer solo vandoor. Lotto Soudal, Bora-Hansgrohe en Jumbo-Visma (Danny van Poppel) gaven alles op kop van het peloton en reden de nodige seconden van de voorsprong van Jungels af. Met nog vijf kilometer had de hardrijder een voorgift van twintig seconden, maar achter de achtervolgers zaten de ploeggenoten van Jungels klaar. Zij stopten vakkundig af, waardoor Jungels zijn huzarenstukje wist af te maken.