Kudus en Contreras bezorgen Astana zeges op slotdag Tour of Rwanda

Merhawi Kudus heeft de Tour of Rwanda op zijn naam geschreven. De slotrit ging naar zijn ploeggenoot Rodrigo Contreras.

Kudus
  • Afbeelding van Astana Astana
  • Afbeelding van Rodrigo Contreras Rodrigo Contreras
  • Afbeelding van Merhawi Kudus Merhawi Kudus

Het was in het algeheel een succesvolle week voor Astana, dat de enige WorldTour-ploeg was in het Afrikaanse land. De Astana-renners in Rwanda trokken de prestaties van het gehele team door, want de Kazachse formatie is al heel het jaar goed op dreef. De Eritreër Kudus toonde in de Ronde van Valencia al zijn goede vorm en won in Rwanda de tweede etappe. Tegelijkertijd greep hij de koppositie in het algemeen klassement, die hij in de derde etappe verstevigde met nog een etappezege. 

In de slotrit kwam het grootste gevaar voor Kudus van Rein Taaramaë, die slechts zeven seconden achter hem stond in het klassement. En dat met een lastige etappe met onder meer de kasseienhelling Muur van Kigali op het programma. De heuvel werd meerdere keren beklommen en op 25 kilometer van de meet viel Contreras, die sinds dit seizoen voor Astana rijdt, aan. De Colombiaan kreeg een aantal renners met zich mee, maar na tien kilometer liet Contreras zijn medevluchters definitief achter. 

Contreras stak duidelijk in goede vorm, want hij breidde zijn voorsprong vervolgens alleen maar uit. Achter hem verzekerde Kudus zich van de eindzege. Voor Astana is het al de zevende eindoverwinning dit seizoen. De zegeteller van de Kazachse ploeg staat momenteel op vijftien.