Bennett wint slotrit UAE Tour, Roglic eindwinnaar

Primoz Roglic heeft de UAE Tour gewonnen. Zijn leidende positie kwam op de slotdag niet meer in gevaar. De dagzege ging enigszins verrassend naar Sam Bennett.

roglic
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Op de Jebel Jais liet Primoz Roglic gisteren nog maar eens zien de beste klassementsrenner te zijn geweest in deze UAE Tour. De Sloveen pakte de dagzege in de laatste bergrit, nadat zijn ploeggenoot Laurens De Plus kilometerslang uitstekend werk leverde voor de kopman. Vandaag was het parkoers een stuk minder spectaculair, want het lag in de lijn der verwachting dat het zou uitdraaien op een massasprint. 

Al vroeg ontstond er een kopgroep van drie renners, namelijk Will Clarke (Trek-Segafredo), Benoit Cosnefroy (Ag2r-La Mondiale) en Dmitriy Gruzdev (Astana). In het peloton gebeurde er verder weinig noemenswaardig tijdens de race. Onderweg lagen er wel twee tussensprints, waar Elia Viviani punten sprokkelde. De Italiaan verzekerde zich na de massasprint dan ook van het puntenklassement, ten koste van de Rus Stepan Kurianov. 

Het drietal vooraan reed een maximale voorsprong van bijna vijf minuten bijeen en had met nog zo'n twintig kilometer te gaan nog twee minuten over. Het werd spannend, maar de sprintersploegen kregen het toch voor elkaar om de vluchters tijdig bij te halen. Hun vlucht zat er op een kleine drie kilometer definitief op. 

Vervolgens was het kijken naar de sprintersploegen. Roger Kluge leverde beestenwerk af door ongenadig hard op kop te rijden. Caleb Ewan leek ideaal te worden gebracht, maar van achter zette Alexander Kristoff flink aan. Ewan raakte enigszins ingesloten en vervolgens leek de rode loper te worden uitgerold voor Fernando Gaviria, die in het wiel van ploeggenoot Kristoff zat. De Colombiaan was echter niet snel genoeg, want Bennett wist vrij gemakkelijk over hem heen te komen.